BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

27 Kasım 2008 Perşembe

Yeni yılda güzellik hilelerini kullanın

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Hazırlıklar başladı. Saç ve makyaj uzmanlarının pratik teknikleri ile yeni yılda katılacağınız partinin en çekici kadını siz olun....

Dinlenmiş görünün
Gözlerinizin altındaki morlukları kapatmak için bir kat kırmızı ruju gözlerinizin altına sürün. Daha sonra kapatıcıyla üzerinden geçin.

Kalıcı makyaj
Sprey allıklar kuruduktan sonra kolay kolay dağılmaz. Önce elinizin dış kısmına sıkın. Sonra fondöten fırçasıyla yanaklarınıza uygulayın.

Gözleriniz parlasın
Her iki göz kapağınızın da ortasına biraz simli far sürün. Gözlerinizi açıp kapadığınızda göz kapaklarınız parlasın.

Mükemmel çizgiler
Üst kirpiklerinizin hizasına eyelinerla düzgün bir hat çekin. Kulak temizleme çubuğuyla üzerinden uygun renkte far geçin.

Dikkat çeken kirpikler
Uzatıcı bir maskarayı alt ve üst kirpiklerinize sürün. Kuruyunca da bir kat kalınlaştırıcı maskara uygulayın.

Çekici elmacık kemikleri
Elmacık kemiklerinizin tam altına (yalnız yanak oyuklarına değil) bronzlaştırıcı sürerek kemik yapınızı ortaya çıkartabilirsiniz.

Parlak dudaklar
Dudaklarınızın ortasından başlayarak portakal renginde bazlı kırmızı bir ruju hafifçe sürün.

Dolgun dudaklar
Işıltılı bir ruju dudaklarınızın tam ortasına sürün. Böylece dudaklarınız daha dolgun görünecek.

Gölgelerinizi ortaya çıkartın
Bir miktar briyantini hafifçe saçlarınızın uçlarına sürün. Açık renkli saçlar daha açık, koyular ise daha koyu görünerek kontrast oluşturacak.

Saçlarınızı uysallaştırın
Kabaran saçlarınızı şekle sokmak için ekstra güçlü bir saç spreyi sıkılmış diş fırçasıyla alın çizginizdeki ve ayrığınızdaki ufak tutamları tarayın.

Hacim ekleyin
Seyrek dişli bir tarağa biraz köpük sıkın. Daha sonra kuru saçlarınızın dibini bu tarakla tarayın. Saç diplerinizi yukarı kaldırın ve kurutma makinesiyle hacim vererek modelinizi sağlama alın.

Parlak saçlar
Islak saçlarınıza parlaklık verici bir serum sürün ve kurutun. Ardından biraz daha serum uygulayın. Bu işlem soğuk havadan sıcağa geçtiğinizde saçlarınızın matlaşmasını engeller.

Havalı at kuyruğu
Saçlarınızı ensedeki tutamları dışarıda bırakarak lastikle yüksek bir at kuyruğu yapın. Sonra çenenizi mümkün olduğunca kaldırarak dışarıda bıraktığınız kısımları da toparlayın ve ikinci bir lastikle bütün saçınızı sağlamlaştırın.

Elektriklenmeyi önleyin
Elektriklenen saçlarınızı kontrol altına almak için vücut losyonunuzu sürdükten sonra ellerinizi saçlarınızın arasında dolaştırın.

Nar topu gibi temizlik...

Yılbaşında kapıya nar atıp patlatmak bereket getirir. Narın uğuruna inananlar sevdiklerine narlı ürünler hediye edebilir. Down Under Natural's vücut şampuanı 17.50 YTL., Lancaster 365 Cellular bakım kremi 144 YTL., Murad Vitalic Energizing yüz temizleyici 84 YTL., Juvena Luxury Adoration vücut bakım kremi 78 YTL., Darphin yüz maskesi 99 YTL., Duru vücut jeli 3.45 YTL.

Bembeyaz gülüş

Diş doktorunuzun beyazlaştırmak için kullandığı peroksit içeren Crest beyazlaştırıcı kağıtlarla bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. 10 gün boyunca günde iki kez bu kağıtları dişlerinize uygulamanız yeterli. Fiyatı 50 YTL.

Hastayken bile etkileyici

Soğuk algınlığı gibi rahatsızlık yaşayan kadınların en büyük derdi, çirkin görünmek! Küçük ipuçlarımız sayesinde hasta olduğunuz zaman dahi kusursuz görünebilirsiniz.

GÖZLER KIZARIK VE ŞİŞ

TEDAVİ EDİN: Avon ferahlatıcı göz pedleri ile şişkin gözlere son. Bu ürün sayesinde daha sağlıklı bir görünüm kazanacaksınız. 15 YTL.

GİZLEYİN: Lancome Hypnose maskarayı kullanarak şiş gözlerinizin kısa sürede daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. 72 YTL.

BURUN KIZARIK VE AĞRILI

TEDAVİ EDİN: Soğuk havada cildinizin kızarmasını ve burnunuzun akmasını engellemek için Johnson's vazelin size göre. 4 YTL.

GİZLEYİN: Cildinizdeki kızarmış bölgelere Clinique kapatıcı sürerek bu lekelerin dikkat çekmesini engelleyebilirsiniz. 63 YTL.

DUDAKLAR ÇATLAK VE SOYULMUŞ

TEDAVİ EDİN: Çatlamış dudaklarınızın nemlenmesini ve kısa sürede iyileşmesini Nivea Lip Care SOS ile sağlayabilirsiniz. 6 YTL.

GİZLEYİN: Cildinize renk gelmesi için açık renkli bir dudak parlatıcısı kullanın. Bunun için Biotherm parlatıcıyı deneyin. 47 YTL.

İlle de kokusuz diyenlere...

Parfümlü ürünlere alerjisi olanlar, kullanacakları kozmetiği seçerken dikkatli ol- malı. Roche sabunsuz bar 16 YTL., Nivea temizleme sütü 12.20 YTL., La Roche- Posay krem 26.90 YTL., The Body Shop losyon 27.50 YTL., Oriflame sprey tonik 17.50 YTL., Shiseido saç bakımı 130 YTL., Clini- que tonik 160 YTL.

İlle de kokusuz diyenlere...

Parfümlü ürünlere alerjisi olanlar, kullanacakları kozmetiği seçerken dikkatli ol- malı. Roche sabunsuz bar 16 YTL., Nivea temizleme sütü 12.20 YTL., La Roche- Posay krem 26.90 YTL., The Body Shop losyon 27.50 YTL., Oriflame sprey tonik 17.50 YTL., Shiseido saç bakımı 130 YTL., Clini- que tonik 160 YTL.

Tertemiz ten

Hava kirliliği ve makyaj, cildin en büyük düşmanı. Sivilcelere neden olan bu sorunları önlemek için cildinizi sık sık yıkamanız gerekir. Yves Rocher temizleyici süt ile sabah- akşam cildinizi temizleyin. Fiyatı 13.50 YTL.

Misler gibi...
Sisley Soir De Lune 169 YTL. Lanvin Rumeur 112 YTL. Prada 212.50 YTL Moschino 107 YTL.

Sadece boyamak yetmiyor...

Tırnaklarınızın rengi ve şekli vücudunuzun ihtiyaçlarını gösteriyor. Bakım yaptığınız tırnaklarınıza bir de oje sürmemeyi deneyin.

Tırnaklarınızı besleyin Vücutta meydana gelen demir, çin- ko, folik asit ve B12 vitaminlerinin eksikliği tırnaklarda bazı bozukluklara yol açar. Kırılma, kalınlaşma, çatlama ve tabakalaşma gibi durumlara neden olabilen bu eksiklikleri gidermek için beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bu nedenle özellikle kırmızı et, deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerini bolca tü- ketmelisiniz. Ancak tırnaklarınızdaki sağlık problemleri halen devam ederse eksiklikleri karşılamak amacıyla vitamin takviyesi yapmanız ve doktora başvurmanız gerekir.


Tırnaklarınızı nemlendirin Tırnağın yüzde 18'i sudan oluşuyor. Su yapısını dengelemek için de nemlendirici balsam krem ve solüsyonları kullanmaya önem vermelisiniz.


Beyaz noktacıklar... Beyaz noktacıklar tırnağın içine hava kabarcıklarının girmesiyle oluşur. Sadece görüntü olarak rahatsızlık verir. Bunu renkli ojelerle kapatabilirsiniz.
Manikür pediküre dikkat Tırnak hastalıklarının çoğu manikür ve pediküre bağlı olarak meydana gelir. Tırnak bakımı için gittiğiniz meka- nın hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etmelisiniz. Bu arada tırnağınızla fazla oynanması konusunda da dikkatli olmalısınız. Gerekirse uzmana uyarıda bulunmalısınız.

Hiç yorum yok: