BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

5 Ocak 2009 Pazartesi

Parfüm Sözlüğü

Konsantre Parfüm/Saf Parfüm : Saf/Konsantre parfümler, her zaman için diğer versiyonlarından daha pahalıdırlar ve daha küçük şişelerde satılırlar. Bu parfümler çok kalıcı oldukları için genellikle sprey şişelerde satılmazlar. Az miktarda kullanımı yeterlidir. Konsantre parfüm şişelerinin üzerinde genellikle EAUX DE TOILETTE veya EAUX DE PARFUM yazar.

Parfüm : Parfüm esansı konsantrasyonu %15 ile %30 arasında değişen kokulardır. Daha az kullanımla uzun süre etkilidirler. Tipik bir parfüm, cilt tipine göre 6 saate kadar etkisini kaybetmez.

Eau De Parfum (EDP) : Parfüm konsantrasyonu %8 ile %15 arasında değişen ve EDT'den daha yoğun kokulardır. Saf parfüme göre daha ucuz olup, etkisi cilt tipine göre 3 ile 5 saat arası sürmektedir. EDP'de kullanılan alkol oranı her zaman için EDT versiyonundan daha fazladır.

Eau De Toilette (EDT) : Parfüm konsantrasyonu %4 ile %8 arası değişen kokulardır. Genellikle gün içerisinde kullanıma uygundurlar. EDP versiyonundan daha ucuzdur. Etkisi, cilt tipine göre 3 ile 4 saat arası sürmektedir. Erkek parfümlerinde etkisi 5 saate kadar sürebilir.

Eau De Cologne (EDC) : Parfüm konsantrasyonu %3 ile %5 arasında değişen kolonyalardır. Etkisi, cilt tipine göre 2 saat kadar sürmektedir.

Aftershave : EDT'den daha hafif ve daha popüler bir opsiyondur. Etkisi genellikle 2 ile 3 saat arası sürmektedir. Aftershave'ler genellikle hassas ciltler için daha uygundur.

Hiç yorum yok: