BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

27 Kasım 2008 Perşembe

Yılbaşı Gecesi Güzellik İpuçları

İpucu 1: Parıldayın
Yılbaşı yaklaştı ya, her yer ışıl ışıl, renkli ve canlı. Bu nedenle yılbaşı süslemeleri hoşumuza gidiyor. Aynı prensip makyajınız için de geçerli. Parıldamak için, simli bir pudrayı elmacık kemiklerinize, kaşınızın hemen altına ve göz pınarlarınıza doğru sürün. Eğer cildiniz açık renkse, pembe bazlı, cildiniz kumral tonlarda ya da koyu ise altın tonlarında bir highlighter kullanın.

İpucu 2: Kaşlar
Kaşları azımsamayın. Yüzünüzün tüm ifadesini değiştirirler. Bu nedenle çok basit bile gelse, kaşlarınızı bir kaç fırçası yardımıyla mutlaka tarafıktan sonra boşlukları kaşlarınızla aynı tonlarda bir kalemle doldurun. Ayrıca fazla çıkmış olanları da kaşınızın şeklini bozmadan alabilirsiniz.

İpucu 3: French manikür
Madem yılbaşı, o zaman her zaman yaptırdığınız French manikürde de bir değişiklik yapın! Mesela pembe ve beyazın simli ya da parlak tonda olan versiyonlarına ne dersiniz?

İpucu 4: At kuyruğu
Saçlarınızı her gün at kuyruğu şeklinde topluyor olabilirsiniz ama güzel bir şekilde yapılırsa ne kadar şık duracağına inanamazsınız. Yalnız saçınızı tepede toplamak yerine, tepe kısmını hafif kabarık bırakıp, toplama işini enseniz hizasında yapın. İnce bir lastikle saçınızı topladıktan sonra bir tutam saçı çekip çıkararak lastiğin etrafına sarın. Bu, saçınıza hoş bir hava verecek.

İpucu 5: Eyeliner
Üst kirpik diplerinize uygulayacağınız siyah bir eyelinerın yarattığı etki öyle büyük olacak ki, başka bir şey yapmaya fazla gerek kalmayacak. Angelina Jolie'yi düşünün. Ona ne zaman böyle eyeliner'siz gördünüz? İşin püf noktası ise şu: Normalde kullandığınız göz kalemi yerine, likit ya da jel eyeliner kullanmanız gerekiyor. Gözünüzü kapatıp, eyeliner'ı içten dışa doğru sürün. Eğer elinizi sabit tutamıyorsanız, kirpik diplerine kısa kısa çizgiler çizip sonra bunları birleştirin. Farda ise nötr tonları tercih edin.

İpucu 6: Ruj
Çikolata, sadece bu aralar yiyeceğimiz nefis bir tatlı değil, rujda kırmızıya alternatif, hoş bir renktir. Yalnız mat kahveleri değil, kızıl kahveleri tercih edin.

İpucu 7: Saçınızı nerden ayırırsınız?
Saçınızı her zaman sola doğru mu ayırırsınız? O zaman bu kez sağa ayırın. Ya da normalde saçlarınızı ortadan mı ayırıyorsunuz? O zaman yeni bir ayrım deneyin. Saçınızı ayırma şeklinizi değiştirmenin yaratacağı değişikliğe siz bile inanamayacaksınız. Hem bambaşka biri olacaksınız, hem de saçlarınızın daha hacimli durduğunu fark edeceksiniz.

İpucu 8: Allık
Hoş görünmek için yanaklarda tatlı bir pembelik şart. Yani allıksız bir yılbaşı düşünülemez! Yanaklarınızın doğal rengini, bir koyu bir açık tonda allığı karıştırıp sürerek vurgulayın.

İpucu 9: Kısa saç
Kısa saça, en az uzun saç kadar gösterişi bir biçimde şekil verilebilir, üstelik de bu daha az zaman alır. Ama bunun için saçınızın tipine uygun bir şekillendirici şart! Eğer saçlarınız fazla gür değilse, ya da ince telli ve sönükse, o zaman jöle yerine köpüğü tercih edin.

İpucu 10: Far
Bu yılbaşı her zaman sürdüğünüz farı biraz zenginleştirmeye ne dersiniz? Standart gri tonlarda bir farı, altın, mor ve yeşil tonlarıyla çekici hale getirebilirsiniz. Farı birkaç kat kullanmış olacağınızdan, makyajınızın ömrü de uzayacaktır. burada dikkat etmeniz gereken şeyse, bu karışımı göz kapağının kat yaptığı yerin üzerine yaymadan sadece göz kapağına sürmeniz. Farı kaşın hemen altına doğru yaymak, fazlaca 80'ler tarzı olur. Taşan farı makyaj süngeriyle yumuşatın.

İpucu 11: Şarap rengi tırnaklar
Tamam bakımı kolay değil ve uçları hemen çıkıyor ama bordo tonlarda ojeler size ayrı bir hava katacak. Kırmızıdan daha yoğun ve siyahtan daha kolay taşınabilir olması bordo tonları tercih edilir kılıyor. Ayrıca yarattığı modern etki de göz ardı edilmemeli.

İpucu 12: Dudak Parlatıcısı
Parlak dudaklar her zaman çekicir, ama kullandığınız ton, şeftali, pembe ya da mercan gibi açık tonlarsa ve aynı zamanda da parlaksa o zaman daha a fazla övgüyü hakediyorsunuz demektir. Dudaklarınızı, fotoğraftaki gibi dumanlı gri bir göz makyajıyla tamamlarsanız, yılbaşı geçsin istemeyeceksiniz!

Hiç yorum yok: