BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

21 Mart 2008 Cuma

2008 İlkbahar-yaz modası

Büyük çiçek desenleri, abartılı süslemeler, masal dünyasından çıkmış gibi görünen elbiseler... Tasarımcılar büyülü bir dünyanın kapısını araladı. İlkbahar-yaz sezonunda modada fantastik bir yolculuğa çıkmaya hazır olun...

İlkbahar-yaz sezonu vitrinleri süslemeye başladı. Defilelerde ve moda dergilerinde gördüğümüz kıyafetler, bu sezonun farklı olduğunu gösteriyor. Hatta bizi alışık olduğumuz gerçek dünyadan alıp masal dünyasına doğru götüreceği de çok açık ortada. Büyük çiçek desenler, transparan uçuşan etekler ve aksesuarlarda abartılı süslemelerle, daha önceki sezonlara benzemeyen yepyeni, fantastik bir dünya var karşımızda. Siz de hayal kurmaya hazırsanız, ilkbahar-yaz sezonuna daha kolay ayak uydurabilirsiniz.

ÇİÇEK DESENLERİ
Bildiğiniz çiçek desenlerinden bahsetmiyoruz. İlkbahar-yaz sezonunda çiçek desenleri çok büyük ve sanki bir ressamın fırçasından çıkmış gibi capcanlı. Prada, Dries van Noten, Stella McCartney hatta leopar desenleriyle meşhur Roberto Cavalli bile yeni sezon için büyük çiçek desenlerine tasarımlarında yer verdi.

TRANSPARAN
Yumuşak renkler, şifon ya da tülden elbiseler... Birkaç sezondur vazgeçemediğimiz canlı renklere alternatif olarak somon, bej, pudra, pembe, mavi ve yeşilin en açık tonları dikkat çekiyor. Bu yumuşak tonları şifon ve tül gibi kumaşlarla birleştiren tasarımcılar kadınları birer Külkedisi'ne dönüştürüyor. Üstelik bu elbiseler çok da seksi.

ARTİSTİK
Moda sanatla iç içe. Serigrafi, fotoğraf baskı, elle boyanmış gibi yapılan desenler... Dolce & Gabbana, Balenciaga gibi markaların koleksiyonlarında gördüğümüz tasarımlar modanın sanatla iç içe geçtiğini kanıtlıyor. Bu güzel birlikteliğe de şapka çıkarmak lazım.

FÜTÜRİSTİK
Çiçek desenleri ve yeni formlar bir arada. Balenciaga'nın dergileri süsleyen fütüristik tasarımı yepyeni bir silüet oluşturuyor. Çiçeğin yumuşak formlarını yeni bir kalıpla sunan Balenciaga, bizi geleceğin fantastik dünyasına götürüyor. Hem bahara yakışan canlı renkler hem de seksi tasarımlar birlikte kullanılmış.

FANTASTİK
Hayal gücünüz ne kadar geniş? Tasarımcıların hayal gücünün ne kadar geniş olduğuna bu sezonda daha fazla tanık olduk. Bir eteğin ya da çantanın üzerindeki desenlerle anlattıkları, bizi götürmek istedikleri fantezi dünyasının ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Özellikle Miu Miu'nun pembe rugan ayakkabıları ve Prada'nın ilginç desenli çantaları çok dikkat çekiyor.

SÜSLEMELER
İlkbahar-yaz sezonunda tasarımlarda el işçiliği dikkat çekiyor. Sadece kıyafetlerde değil, ayakkabı ve çantalarda da abartılı işlemeler var. Özellikle Prada'nın bir masal kahramanının ayağını süslüyormuş hissini veren ilginç topuk detaylı, kalın bantlı ayakkabılar sezona damgasını vuracak. Alışık olmadığımız topuklar, patchwork (yama) işçiliğiyle tasarlanan çantalar, bol işlemeli elbiseler...

Kaynak: Sabah

Hiç yorum yok: