BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Ender Saraç saç bakımı için maske

Yaz mevsimi saç bakımı için ideal bir mevsim. Çünkü sonbahar geldiğinde saçlar yeniden dökülmeye başlayacak ve yapılan bakımlar çok etkili olmayacak.

Dr Ender Saraçtan dökülen saçlara, yıpranmış saçlara, deniz sebebiyle formunu kaybetmiş saçlar için mucize bir saç bakım önerisi :




Malzemeler:


1/2 tatlı kaşığı susam yağı
1/2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
2 ampul E vitamini
2 Ampul bepanthene ampul

Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını cam veya porselen bir kapta karıştırın. Eğer saçlarınız çok uzun ise malzeme ölçülerini iki katına çıkarabilirsiniz.


Kullanım Şekli: Elde edilen solüsyonu avuç içleri ile saç diplerine masaj yaparak yedirin. Aşırı bastırmamaya özen gösterin. Ardından ılık veya sıcak bir havlu ile sarın .1-2 saat bekledikten sonra yumuşak bir şampuanla bir sefer yıkayın. Eğer saçlarınız çok dökülüyor ise haftada 2-3 kez, az dökülüyorsa bir kez uygulayabilirsiniz.


Dr. Ender saraç

Ender Saraç Olgun cilt için havuç maskesi

1 yumurta sarısı, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı dolusu havuç suyu iyice karıştırılır.

Elde edilen karışım Yüze, boyuna ve dekolteye sürülerek, 20–30 dakika etki etmesi beklenir.


Ender Saraç

Ender Saraç Yağlı cilt için çökelek maskesi

Malzemeler:
4 yemek kaşığı dolusu çökelek,
10 ml adaçayı, destile suyu,
10 ml gülsuyu,
1 kahve fincanı ılık süt

Hazırlanışı: Malzemeler mikserde iyice karıştırılırak elde edilen karışım yüze ve boyuna uygulanarak 30 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra ılık su ile durulanır.

Ender Saraç

Normal ve kuru ciltler için elma maskesi

Bir elma kabukları soyularak, ince ince rendelenerek ve 1 yemekkaşığı dolusu krema ile iyice karıştırılır.

Elde edilen karışım yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 10 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra ılık su ile durulanır.

Ender Saraç
hazır satılan kremalardan kullanabilirsiniz.

haftada 2 veya 3 kez uygulamak yeterlidir.

Ender Saraç Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıklar için civanperçemi maskesi

Hazırlanışı: Civan perçemi çiçeği, saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra, yarım fincan limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı süzülmüş bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile birlikte iyice karıştırılır.

Hazırlanan karışıma soğutulan bir fincan civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir.

Faydaları: Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini sağlayan civan perçemi maskesi, uygulamadan bir saat sonra yıkanır ve cilt gül suyu ile temizlenir.

Ender Saraç Pürüzsüz bir cilt için çuha çiçeği maskesi

Hazırlanışı: İki tutam çuha çiçeği kurutularak dövülüp toz haline getirilir. Kabukları soyulmuş yarım salatalık, bir fincan pirinç unu, çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika kadar ateşte pişirilir.

Elde edilen karışım ateşten indirilip tekrar ezilerek bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaca yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem kıvamına getirilir.

Faydaları: Hazırlanan çuha çiçeği kremi; yumuşak bir fırça ile yüze ve boyuna sürülür. yüzde yarım saat bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu losyonuyla cilt temizlenir.

Ender Saraç Leke ve sivilce için buğday özü maskesi

Hazırlanışı: İki avuç buğday, iki bardak yağmur suyunda pişirilip ezilerek sıkılır. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı ilave edilir. Hazırlanan karışım iyice çırpılır. Yumuşak bir fırça ile yüze sürülür.

Faydaları: Kızıl lekelerin ve sivilcelerin giderilmesini sağlayan buğday özü maskesi; sabah ve akşam olmak üzere iki kere uygulanır. Buğday özü maskesi, şampuan olarak kullanıldığında saçların parlamasında etkin yararları olduğu görülür.
30 dakika etki etmesi için yeterli olur.

Ender saraç parlak bir cilt için maske

Hazırlanışı: İki su bardağı dolusu taze bezelye, ezildikten sonra üzüm pekmezi ile birlikte karıştırılır. Yarım litre yağmur suyunda kaynatılır ve suları çekilinceye kadar pişirilir.

Çırpılan yumurta akı ile yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir. Vıcık vıcık olmaması için bir miktar darı unu eklenerek maske kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.

Faydaları: Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlayan bezelyeli maske; yatmadan önce cilde uygulanır. Sabahleyin yüz ılık su ile yıkanıp, gül suyu ile de kompres yapıldıktan sonra yeni bir güne başlanır.

Kırışıklıklar için lavantalı maske

Malzemeler:
Bir su bardağı lavanta çiçeği
bir bardak portakal suyu
1–2 dilim kabuğu soyulmuş salatalık
Yumurta sarısı
bal
mısır unu
Hazırlanışı : Bir su bardağı dolusu lavanta çiçeğini bir bardak portakal suyu ile karıştırıp kısık ateşte biraz ısıtın.

1–2 dilim kabuğunu soyduğunuz salatalığı iyice ezerek karışıma ekleyin. Yumurta sarısı, biraz bal ve mısır ununu ilave ederek karışımı krem kıvamına getirin. Buzdolabına koyarak birkaç saat bekletin.

Uygulama : Hazırladığınız kremi 1 ay boyunca haftada iki kere yüzünüze sürün. Kırışıklıklarınızda azalma olduğunu göreceksiniz. Bu krem eğer cildiniz sivilceli ise ona da iyi gelecek.
Lavantayı aktarlardan temin edebilirsiniz Aktarlardan alınacak olan lavantanın sadece çiçeklerinin değil eşit oranlarda yapraklarının da bulunması gerektiğine özen gösteriniz. Aktarlarda lavanta yağıda satılmaktadır. Bu amaçla daha da etkili olur düşüncesiyle lavanta yağı kullanmayınız.


yüzünüze sürdükten yarım saat beklettikden sonra peeling yapar gibi ovuşturarak fazlalıkları çıkartın. ayrıca temizlemenize gerek kalmaz. daha etkili olur

Ender Saraç Kuru cilt ve kırışıklık için çilek maskesi

Hazırlanışı: Bir avuç taze çilek ezilip yulaf unu ile birlikte karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpıldıktan sonra çilek hamuruna eklenir. Hazırlanan karışıma güzel bir koku vermek için sardunya yağı ilavesi ile krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Faydaları: Kuru ciltler için besleyici olan çilek kremi; yüz kısmına maske yapılarak uygulanır. Çilek maskesi, aynı zamanda yüzdeki kırışıklıkların kaybolmasını sağlamakta yararlıdır.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

suna dumankaya sivilce izleri için krem tarifi

Yüzümde çıkan sivilceler geçti ama kızarıklık şeklinde kaldı diyorsanız:

Bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün. Her gün yüzünüzü bununla temizleyip, sabah akşam tekrarlayın.

Sivilce izi için krem tarifi:

Bir tutam gül yaprağı,
bir tutam maydanoz,
yarım adet kabuklu salatalık
İki bıldırcın yumurtası

Hazırlanışı: Bir tutam gül yaprağı, bir tutam maydanoz, yarım adet kabuklu salatalığı robottan geçirin. İki bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın.

Bu kremi lekelere sürüp masaj yapın. 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.


Suna Dumankaya

gülün çiçeğinin yaprakları kullanılacak. yeşil yaprakları değil
Krem her gün kullanılmalı

suna dumankaya Regl dönemi sivilceleri için kuru maya maskesi

Hemen hemen her kadının regl döneminde sivilceleri artar. Sizde onlardan biriyseniz bu karışım tam size göre.

Bir çay kaşığı kuru maya,

Bir toz haline getirilmiş Aspirin ve

Bir çay kaşığı oksijenli suyu karıştırın.

Bunu sivilceli bölgeye sürüp 20 dakika bekletin. Ilık su ile cildinizi temizleyin.

Suna dumankaya

suna dumankaya Sivilce izi için pastane mayası maskesi

Kurtulamadığınız sivilce izleri için bir maske ;

Bir yumurta akına, bir çay kaşığı limon suyu ve aynı ölçüde bal ve iki yemek kaşığı pastane mayası ekleyip karıştırın. 20 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Suna dumankaya

pastane mayası = yaş maya
gün aşırı uygulayabilirsiniz

suna dumankaya Sivilceler için doğal temizleme losyonu

2 çorba kaşığı tarla atkuyruğuna 150 ml oda sıcaklığındaki suyu ekleyin, kapatıp bir gece bekletin. Sabah 1 kaşık karışıma 3 kaşık karpuz suyu denk gelecek şekilde karpuz suyu ekleyin. Yüzünüzü bu karışımla temizleyin.

Suna Dumankaya

Suna dumankaya Normal ciltlerdeki sivilceler için tonik

Yarım domates,

1 çorba kaşığı kil,

3 damla limon suyu,

1 çay kaşığı susam yağını karıştırıp, her haftada bir gün cilde mask yapın.

Önemli not: Hassas ciltlerde uygulamayın.

Suna dumankaya

Suna Dumankaya Sivilce izleri için cilt maskesi

Bir yemek kaşığı votka ve bir çorba kaşığı taze elma suyuna alabildiği kadar öğütülmüş yulaf unu ve bir tatlı kaşığı kayısı yağı karıştırın.

Bu maskeyi cildinizde 20 dakika bekletin. Havuç ve limon suyunu karıştırıp dondurun.

Her gün bir kapsülü cildinizde dolaştırın. Bu işlem gözeneklerinizi sıkılaştırır ve cildinizi tazeler


Suna Dumankaya

Suna dumankaya sivilceden kurtulmak için

Sivilceler her yaşta birçok insana sorun yaratır. Sivilceleri yok ederek daha sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmanın en güzel yolu yine doğadan geçiyor.


Sivilceleri yok etmek için bu basit formülü hazırlayabilirsiniz.


Malzeme: 100 gram alkol, 6 adet aspirin


Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silin.

Suna dumankaya ergenlik sivilcesi - akne

Genellikle dengesiz beslenmeden kaynaklanır, asitli içecek ve hayvansal gıdalar oluşumunu hızlandırır. Sivilceli cilt, PH içeren sabunla yıkanmalı, her ay bir kez uzman kontrolünde temizlenmeli...


DOĞAL yoldan sivilcelerle baş etmek için bir tatlı kaşığı kuru maya ve bir aspirini öğütüp bir çay kaşığı oksijenli suyla karıştırın. Elde ettiğiniz karışımla sivilceli bölgeyi 5 gün boyunca yıkayın... En az 20 dk. bekledikten sonra durulayın.

suna dumankaya Sivilceler için doğal cilt maskesi

1 tatlı kaşığı kartopu çiçeği, 1 tatlı kaşığı kalendula çiçeği ve 1 tatlı kaşığı tarla at kuyruğunu karıştırın. 200 ml sıcak su ekleyip kapağını kapatın.

Patatesi haşlayın, suyunu süzün ve demlediğiniz çayı patateslere ekleyin, iyice ezin, maske hazırlayıp yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.