BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Kırışıklıklar için lavantalı maske

Malzemeler:
Bir su bardağı lavanta çiçeği
bir bardak portakal suyu
1–2 dilim kabuğu soyulmuş salatalık
Yumurta sarısı
bal
mısır unu
Hazırlanışı : Bir su bardağı dolusu lavanta çiçeğini bir bardak portakal suyu ile karıştırıp kısık ateşte biraz ısıtın.

1–2 dilim kabuğunu soyduğunuz salatalığı iyice ezerek karışıma ekleyin. Yumurta sarısı, biraz bal ve mısır ununu ilave ederek karışımı krem kıvamına getirin. Buzdolabına koyarak birkaç saat bekletin.

Uygulama : Hazırladığınız kremi 1 ay boyunca haftada iki kere yüzünüze sürün. Kırışıklıklarınızda azalma olduğunu göreceksiniz. Bu krem eğer cildiniz sivilceli ise ona da iyi gelecek.
Lavantayı aktarlardan temin edebilirsiniz Aktarlardan alınacak olan lavantanın sadece çiçeklerinin değil eşit oranlarda yapraklarının da bulunması gerektiğine özen gösteriniz. Aktarlarda lavanta yağıda satılmaktadır. Bu amaçla daha da etkili olur düşüncesiyle lavanta yağı kullanmayınız.


yüzünüze sürdükten yarım saat beklettikden sonra peeling yapar gibi ovuşturarak fazlalıkları çıkartın. ayrıca temizlemenize gerek kalmaz. daha etkili olur

Hiç yorum yok: