BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

19 Haziran 2008 Perşembe

Doğal ürünlerle yaz bakımı

Yaz aylarında cildin, her zamankinden daha çok bakıma ihtiyaç duyar. Ancak bunun için bir servet harcamak zorunda değilsin. Doğal ürünlerle evde bakım ürünlerini hazırlamaya ne dersin?
Tonik yerine gül suyu
Tonikler, cildimizi temizlemekle kalmaz, aynı zamanda gözeneklerin sıkışmasını sağlayarak, daha pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. Ama bunun için bir servet ödemene gerek yok. Eğer piyasadaki tonikleri pahalı buluyorsan, evde yapacağın tonikle de aynı etkiyi yaratabilirsin. Tek yapman gereken, 1lt. kaynamış suya birkaç tane gül koyup demlendirmen. Birkaç dakika sonra ev yapımı toniğin hazır!


Kuru ciltere üzüm ve krema
Cildin çok mu kuru? O halde üzüm ve kremadan faydalanabilirsin. Üzümdeki yoğun meyve asidi, cildindeki ölü hücre tabakasından kurtulmanı sağlarken, kremadaki yağ, cildinin pulllananmasını önleyecektir.

Maskeyi nasıl yapacaksın? 1 yemek kaşığı kremayla 7-8 adet ezilmiş üzümü iyice karıştır. Elde ettiğin maskeyi göz çevren hariç tüm yüzüne sür. 30 dakika sonra ılık suyla yıka. Cildinin ne kadar pürüzsüz olduğuna inanamayacaksın!


Göz altı torbalarına ayçiçek yaprağı
Ayçiçek yaprakları, ayçiçeklerini güzelleştirmekle kalmaz, göz çevrene de iyi gelir. Eğer uzun zamanadır devam eden göz altı torba ve morluklarından şikayetçiysen, birkaç ayçiçek yaprağını 1 su bardağı sıcak suda demlendir. Su ılındıktan sonra, bir parça pamuğu içine daldırıp, göz çevrene kompres yap.

Not: Taze ayçiçek yaprağı bulamıyorsan, aktarda satılan kuru yapraklardan yararlanabilirsin.


Cansızlaşan saçlara papatya suyu
Dış etkenler ve fön yüzünden canlılığını kaybeden saçlarına yeniden hayat vermeye ne dersin? O halde en klasik bakım kürü olan papatya suyundan yararlan. Bunun için, 1 lt. suya bir avuç dolusu kuru papatya ekleyip, kaynat. Ilındıktan sonra saçlarını bu suyla durula.


Sivilcelere karşı nane
Kış aylarında güneş yüzü görmeyen vücudumuzda sivilcelerin oluşması çok doğal. Peki bu durumu kabullenecek miyiz? Hayıııır! Hemen bir 1lt. suya bir avuç kuru veya taze nane atıp, kaynamaya bıracağız. Sonra da bu suyla sivilceli bölgelerimizi temizleyeceğiz. Hepsi bu kadar!


Kırılan saçlara avakado
Saçların fazla uzun olmasından dolayı esnekliğini kaybedip, kırılıyorsa avakadodan yararlanabilirsin. Havanda iyice ezdiğin avakadoyu özellikle kırık olan saç uçlarına sür ve 1-1,5 saat kadar beklet. Maskeyi haftada bir tekrarlarsan, saçlarının esneklik kazandığını göreceksin!


Şiş gözlere patates
Çok bilindik olmakla birlikte en etkili göz kapağı şişik indiricisidir papates. Hem de öyle uzun uzun hazırlık gerektirmez. Bir patatesi dilimle ve iki göz kapığının üzerine koyup, 15 dakika bekle. Sonuca inanamayacaksın!


Nemsiz dekolteye salatalık
Şimdi, yazın fazla güneşlenmekten kuruyan dekolteni nemlendirme zamanı! Hemen şimdi iki salatalığı dilimle ve boynun dahil olmak üzere tüm dekoltene sık aralıklarla yerleştirip, 15 dakika bekle. Yıkamadan, üzerine bolca nemlendirici sür.


Cansız cilde frambuaz
Tüm müdahalelere rağmen allık dışında hiçbir şey cildini canlandıramıyorsa, bir de bunu dene: Bir avuç frambuazı blenderdan geçir ve göz çevren hariç tüm yüzüne sür. 20 dakika sonra ılık suyla yıka.

Not: Eğer alerjik bir cilde sahipsen, bu maskeyi deneme!

Hiç yorum yok: