BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

14 Nisan 2008 Pazartesi

Sihirli bir değnek: Spor

Doğuştan atletik yapılı, sportmen kişilere uzaktan uzağa özenip, ne kadar şanslı olduklarını düşünürüz zaman zaman. Kiminin ise incecik bacakları, beli vardır. Ne giyseler yakışır, hatta çuval bile!Birinci gerçek: Evet, kimileri genetik olarak çok şanslıdır! Zaten vücutları biçimlidir, ekstra bir çabaya gerek yoktur. İkinci gerçek: Ama bazıları da kendileri için doğru egzersizi henüz keşfetmemiştir ve ideal güzelliklerine kavuşmayı bir türlü başaramazlar. Emin olun, birinci gruba dahil olanların sayısı hiç de düşündüğünüz kadar çok değil. Şanslı gruba dahil o azınlık ise hiç de sandığınız gibi bunu korumak için yan gelip yatmıyor. Şimdi kendi sihirli değneğinizi kendiniz yaratın. Vücudunuza en iyi gelecek sporu belirleyin! Yürüyüş Hemen hemen herkes tarafından kolaylıkla yapılabilir, rahat bir ayakkabı dışında hiçbir özel ekipman gerektirmez. Fazla kilonuz varsa bile kolaylıkla yapabilir, üstelik yüksek düzeyde kalori harcayabilirsiniz. (45 dakikalık canlı bir yürüyüş 65 kg'lık bir kişiye ortalama 541 kalori yaktırır.) Yürüyüş, uykunuzu da düzene sokar.

Yüzme

Hamilelik döneminde rahatça yapabilirsiniz. Çünkü suyun kaldırma gücü sayesinde ağırlığınız sizi yormaz. Özellikle kollarınızı, bacaklarınızı ve belinizi güçlendirmek istiyorsanız yüzmenizi öneririz. Bel fıtığı olan kişiler de rahatlıkla yüzebilir.

Bisiklet

Bisiklet kullanmak özellikle bacak kaslarını çalıştırarak zinde kalmayı sağlıyor. Uzmanlar, aşırı kilolarından şikayet edenlere bu sporu öneriyor. Rahatlamayı da sağlayan eğlenceli aktiviteyle bir dakikada 4-10 kalori harcamak mümkün. Ev bisikletleriyle de aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

Yoga-Fit

Beden, ruh ve zihin üçgeninde rahatlama ve zindelik getirir. Müzik eşliğinde dayanıklılık, esneklik, kontrol, güç ve konsantrasyon sağlar. Yoga-Fit'in, her yaş ve fitness seviyesine uygun kademeleri vardır. Doğal bir şekilde zayıflamanızı, esneklik kazanmanızı, kuvvetlenmenizi sağlar, stresinizi azaltır, konsantrasyon yeteneğinizi artırır.

Hiç yorum yok: