BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

5 Mart 2008 Çarşamba

Yaz Estetiği; Yağ Aldırma

Yaz ayları geldi çattı, tatil mevsimi açıldı. Ancak bu, kışın aldığı kilolarla derdi olanlar için de diyet mevsimi anlamına geliyor. Bölgesel yağlardan kurtulmak isteyenlerin ise imdadına yağ aldırma operasyonları yetişiyor. Uzmanlar, yağ aldırmanın, yaz aylarında yapılan estetik ameliyatların içinde birinci sırada yer aldığını belirtiyorlar.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Savacı, artık estetik operasyonların sadece metropol kentlerde değil Konya gibi pek çok Anadolu kentinde de yaygın olarak yapılabildiğini söylüyor. İnsanların estetiği tanımasıyla birlikte estetik operasyonlara ilginin her yıl biraz daha arttığını dile getiren Savacı, yaz aylarında ise estetik operasyonlara ilginin yükseldiğini vurguluyor. Savacı, bunun nedeninin, tatile çıkacak olan kişilerin daha ince vücut hatlarına sahip olma ve daha güzel görünme isteği olduğunu belirtiyor.

Bir Seferde 5 Litre Yağ...

Yaz aylarında yaptıkları estetik ameliyatlar içinde birinci sırada ise yağ aldırma operasyonlarının geldiğini kaydeden Savacı, "Bunun nedeni kışın alınan kilolardan tatil dönemi öncesi pek çok kişinin kurtulmak istemesi. Bir seferde vücuttan 5 litreye kadar yağ alınabilir. Bir seferde 5 litreden fazla yağ almayı sağlık açısından doğru bulmuyoruz. Kişi, bu ameliyattan yaklaşık yaklaşık 15 gün sonra tatile çıkabiliyor” diye konuşuyor. Prof. Dr. Savacı, yaz aylarında, trafik kazalarına bağlı vakalar ve yağ aldırma operasyonları dışında, diğer estetik ameliyat türlerinde kış aylarına göre önemli bir artış olmadığını aktarıyor.

Hiç yorum yok: