BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

3 Mart 2008 Pazartesi

Kuru Ciltler İçin Doğal Maskeler

Kuru Cilt İçin Badem Maskeleri: Yağlı maddeler, meyve şekerleri, bitkisel yağ, fosfor, kükürt ve magnezyum gibi madensel tuzlar, A ve B vitaminleri yönünden zengin olan badem özellikle kuru ciltlerin en büyük dostudur. Badem yağı; cilt bakımı, vücut bakımı, tırnak ve saç bakımında kullanılır.

Dövüp toz haline getirdiğiniz iki çorba kaşığı bademle bir kahve kaşığı taze kaymağı karıştırın. Yüzünüzü güzelce yıkadıktan sonra bu karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi maden suyu ile silin.

Bir yumurtanın beyazını çırpın. Yarım kahve kaşığı bademyağı ilave edip karıştırın. Parmaklarınızla yüzünüze yukarı doğru masaj yaparak sürün.15 dakika sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Cildinizin bir bebek cildi gibi olduğunu göreceksiniz.

Kuru Cilt İçin Ballı Maske: Bir miktar balı parmak uçlarınızla cildinize yukarı doğru masaj yaparak yedirin 15 dakika sonra yüzünüzü önce ılık sonra soğuk su ile yıkayın. Daha sonra cildinize uygun bir nemlendirici krem sürün

Kuru Cilt İçin Ballı Yumurtalı Maske: Bir yumurtanın sarısı, yarım tatlı kaşığı bal ve bir çorba kaşığı sütü karıştırın. Mayonez kıvamını alınca yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika sonra yüzünüzü önce ılık, sonra soğuk suyla yıkayın.

Kuru Cilt İçin Kil Maskesi: 2 Çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı tozşeker koyun ve karıştırın. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) koyun ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. İçine 5-6 damla badem yağı ekleyin. Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Sırtüstü yatıp yarım saat bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Kuru Ciltler İçin Domates Maskesi: 1 tane domatesin kabuklarını soyup iyice ezerek suyunu çıkartın.Çıkan domates suyunun içine 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık kil ekleyin. Yüzünüze sürüp 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

Hiç yorum yok: