BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

5 Mart 2008 Çarşamba

Kan Grubuna Göre Diyet

A Grubu’nun özellikleri:Onlar ilk vejetaryenlerdir.Sindirim sistemi duyarlıdır.Bağışıklık sistemi dayanıklıdır.Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar.Stresi yenebilir.Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.

A Grubu’nun yemesi gerekenler:Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzelerBalık ya da tavuk etiSebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek)Brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarmısakErik, vişne gibi meyveler

A Grubu’nun yememesi gerekenler:Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır.)Sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır)Salam, sosis, kavurma.Biber, domates, patates ve lahanaTropikal meyvelerMandalina, portakal gibi turunçgiller

Sağlık riskleri:Bağışıklık sistemiKalp hastalıklarıKanserDiyabetSindirim sisteminden kaynaklanan vücut su toplaması

Uygun sporlar:Tai Chi ( 30- 45 dakika) haftada 3-5 kez Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez Hızlı yürüme (30 dakika) haftada 2-3 kezYüzme (30 dakika) haftada 3-4 kezDans (30-45 dakika) haftada 2-3 kezAerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez Gerinme (15 dakika) haftada 3-5 kez

A Grubu için diyet örneği:Sabah:1 bardak limonlu su (kalkar kalkmaz)1 küçük kase sütle karıştırılmış yulaf1 bardak greyfurt suyuKahve veya ot çayıÖğle:Beyaz peynirli marul salatası (taze soğan, salatalık, beyaz peynir, limon ve taze nane, marul)1 dilim ekmekElmaOt çayıİkindi:2 dilim limonlu kek2 erikYeşil çay ya da suAkşam:Lazanya/Brokoli/ Yoğurt1 kadeh kırmızı şarap

Öneriler:Mümkün olduğunca doğal besin alın.B12 vitamini eksikliğine karşı tedbirli olun.Dozunun yüksek olmaması koşuluyla C vitamini takviyesi alın. (250 miligramı aşmamalı.)Orta yaşlılar günde 300-600 miligram kalsiyum takviyesi almalı. Bildiğiniz gibi vücut demir ihtiyacını kırmızı etten giderir. A grubunun diyetinde kırmızı et bulunmadığı için doktor kontrolünde demir takviyesi yapılmalıdır.

B Grubu’nun özellikleri

Sindirim sistemi dayanıklıdır.Beslenmede katı kuralcı değildir.Sütlü besinlere ilgi duyabilir.Strese karşı yaratıcılığını kullanır.Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir.

B Grubu’nun yemesi gerekenler:Sütlü besinlerDana ve hindi etiBalık (İstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç)ZeytinyağıYeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün)Patates, lahana ve mantar

B Grubu’nun yememesi gerekenler:Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susamKuzu ya da tavşan etiPiliç ve tavuk etiSusam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağıZeytin

Sağlık riskleri:YorgunlukBağışıklık sistemi düzensizlikleriKan şekerinin düşmesi Uygun sporlar:Aerobik (45-60 dakika) haftada 3 kezBisiklet (45-60 dakika) haftada 3 kezYüzme (30-45 dakika) haftada 3 kezGolf (60 dakika) haftada 2 kezHatha Yoga (45 dakika) haftada 2 kez B Grubu için diyet örneği:Kahvaltı:Meyve kokteyli2 dilim mısır ekmeği2 dilim beyaz peynir1 haşlanmış yumurtaYeşil çayÖğle:Marul, salatalık, peynir,zeytinyağı ve limonlu salata1 muzOt çayıİkindi:1 dilim elmalı kekOt çayıAkşam:Kuzu pirzolasıEsmer pirinç pilavıHaşlanmış sebzeYoğurt1 kadeh şarap Öneriler:Sütlü besinlere tepki gösteriyorsanız soya ürünlerini kullanın.Bu beslenme planını aynen uyguluyorsanız vitamin ve mineral takviyesine ihtiyacınız yoktur.Piliç etinde bulunan bazı maddeler bu kan grubundakilere zarar verebilir.

AB GrubuA ve B gruplarının karışımından oluşan bu kan grubu çok ender olarak görülür. Doğu ve batıda farklı ulusların birbirine karışması sonucunda ortaya çıkmıştır. M.S. 900 yıllarından itibaren oluşan ve en yeni kan grubu olan AB grubuna dünyadaki insanların ancak yüzde 5′i dahildir. Bu gruptaki insanların bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Ancak bazı kanser türlerine yakalanma riskleri vardır. AB Grubu’nun özellikleri A ile B’nin modern karışımıdır.Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir.Sindirim sistemi çok duyarlıdır.Bağışıklık sistemi çok güçlüdür.Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir.A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır. AB Grubu’nun yemesi gerekenler:Domates ,Deniz ürünleri,Süt ürünleri Sebze,Koyun, tavşan ve hindi eti,Yoğurt,Yumurta ,AB Grubu’nun yememesi gerekenler:Dana ve sığır eti (Et vücutta yağ olarak depolanır.)Tavuk ve piliç etiSarımsak, biber, sirke,Hayvansal yağlar Sağlık riskleri:Yaşlılık ve çocuk hastalıklarıAlerjilerAstım ve saman nezlesiBağışıklık sistemiyle ilgili sorunlarKan hastalıklarıKalp ve damar hastalıklarıDiyabetEnfeksiyon hastalıklarıKaraciğer hastalıklarıCilt sorunlarıKadınların üreme organlarında sorunlar.

Uygun sporlar:Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kezGolf (60 dakika) haftada 2-3 kezBisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kezYüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kezDans (30-45 dakika) haftada 2-3 kezAerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez

AB Grubu için diyet örneği:Sabah: Limonlu su (Kalkar kalkmaz)1 bardak greyfurt suyu2 dilim mısır ekmeği2 dilim beyaz peynirKahveÖğle:100 gram haşlanmış hindi göğüs eti2 dilim kepek ekmeğiSalata2 erikOt çayıİkindi:1 dilim peynirli kekOt çayıAkşam:OmletÇok az yağda pişmiş sebzeKarışık meyve salatasıKafeinsiz kahveİstenirse 1 kadeh kırmızı şarap Öneriler:Et yerken yanında mutlaka sebze yeyin.Mide asidi az olduğundan azar azar ama sık sık yemek yiyin.

C vitamini takviyesi alın.

0 Grubu

0 Grubu’nun özellikleri:Grubu’nda olanlar ilk insanları simgeler.Et yemeye bayılırlarSindirim sistemleri sağlamdırBağışıklık sistemleri fazla hareketlidirDiyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlarStresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirlerEnerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.

0 Grubu’nun yemesi gerekenler:

Kırmızı etKaraciğerBeyaz etBalık ve deniz ürünleri.İyotlu tuzIspanak ve brokoli 0 Grubu’nun yememesi gerekenler:Tahıl ürünleriEkmekTaneli sebzelerBuğday (Buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubundaki kişilerin kilo vermesini engellediği için buğday unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır) Süt ürünleri ve yumurtaSıvı yağ (özellikle de zeytinyağı). Sağlık riskleri:ÜlserMafsal iltihabı Uygun sporlar:Aerobik (40-60 dk.) haftada 3-4 kezYüzme (30-45 dakika) haftada 3-4 kezJogging (30 dakika) haftada 3-4 kezAğırlık kaldırma (30 dakika) haftada 3 kez

0 Grubu için diyet örneği:Sabah:2 dilim mısır ekmeği,tereyağı ya da fındık ezmesi180 gram sebze suyuMuzYeşil çay ya da ot çayıÖğle:180 gram haşlanmış dana etiIspanak salatasıElma veya ananasSu ya da sodaİkindi:1 dilim elmalı kekYeşil çay ya da ot çayıAkşam:Kuzu pirzolaHaşlanmış brokoliHaşlanmış patatesKarışık mevsim meyveleriBira ya da şarap (bir kadeh)

Öneriler:Vitamin ve mineral takviyesi alın. (Özellikle B ve K vitaminleri)0 kan grubundakilere uygun yiyeceklerde C vitamini ve D vitamini bol miktarda bulunmaktadır. Bu yüzden ekstra olarak C ve D vitamini almanız gerekmez.Kanın pıhtılaşma gücü zayıf olduğu için doktora danışmadan A vitamini takviyesi almayın.Süt ve sütlü besinler diyet listesinde bulunmadığı ve vücudun kalsiyum ihtiyacı karşılanmadığı için çeşitli haplarla kalsiyum takviyesi alın.

Not:Doktorunuza danışmadan diyetler başlamayınız.

Hiç yorum yok: