BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

25 Mart 2008 Salı

Cilt Maskeleri

Bal Maskesiyle Cildinizi Besleyin

Bal maskesi hazırlamak için; iki çorba kaşığı arpa unu, iki çorba kaşığı süzme bal ve bir yumurtanın akına ihtiyacınız var. Bu malzemeleri karıştırıp yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika bekletmeniz gerekiyor. Daha sonra, önce sıcak suyla, ardından soğuk suyla yüzünüzü yıkayıp maskeyi temizlemelisiniz. Maskeyi uyguladıktan sonra, cilt kaslarınızın güçlenip, gergin bir görünüm aldığını göreceksiniz. Ayrıca unutmamalısınız ki, bal vücudumuzun sağlığında ne kadar etkense, cildimizin beslenmesinde de o derece etkilidir.

Bal Maskesi İçin Bir Başka Alternatif Daha

Hiçbir karışıma dahil etmeden, iyi cins bir balın kendisini de maske olarak kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey balı biraz sulandırmak, sonrasında yüzünüze uygulamak. Yine 20 dakika kadar maskeyi yüzünüzde beklettikten sonra, ılık gül suyuna batıracağınız bir pamuk parçası yardımıyla yüzünüzü sildiğinizde cildinizdeki canlılığı fark edeceksiniz.

Pul Pul Olan Ciltler İçin Ceviz Maskesi

Yeteri kadar cevizi bir havan yardımı ile toz haline getirin. Bir kaşık portakal suyu, dört kaşık süt ve bir kaşık baldan oluşan karışımın içerisine cevizleri ilave edin. Karışımı yüzünüze sürdükten sonra hafif masajlar yaparak, 10 dakika kadar bekletin. Sonrasında ılık su ile cildinizi temizleyin. Bu maske uygulamasından sonra pul pul olan cildiniz daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.

Hiç yorum yok: