BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

21 Mart 2008 Cuma

2007 modasından 2008 modasına geçiş

Yeni yıl renkleri ve modelleriyle kışkırtıyor
Moda dünyasında çılgın bir yıla noktayı koyduk. Ünlü moda tasarımcısı Valentino bu renkli dünyaya veda etti, Marc Jacobs saçlarını maviye boyattı, ünlü ünsüz herkes 5 pound'luk bez bir çantanın peşinden koştu... Peki 2008'de bizi neler bekliyor?

Bir yılı daha geride bıraktık. 2007'de moda tasarımcılarının bizleri hayretlere düşüren koleksiyonları, "Eyvah şimdi sırada ne var?" dedirtecek kadar bizleri şaşırtmadı değil! Erkekler etek giydi, iş kıyafeti olarak şort takımlar vitrinleri süsledi, büyük çantalar bu kez erkekler için üretildi. Kadınlar da erkek kıyafetlerine sahip çıktı ve smokin ceketpantolonlar gardıropların en önemli kıyafeti oldu. Lüks diye bağıran tasarımlar kapışılırken, tekno tasarımlar da dikkat çekti... İyi şeyler de olmadı değil; çevre dostu tasarımlar 2007'de tüketicileri daha da bilinçlendirdi. Ve artık siyahın yerini yeşil aldı. 2007'de neler hafızalarda kaldı, 2008'de moda dünyasında bizi neler bekliyor isterseniz bir göz atalım.

Neler Oldu?
Ünlüler ve markaları
Daha güzel bir işbirliği olamazdı! Stiliyle kadınların hayran olduğu Kate Moss İngiliz zincir Topshop için koleksiyon tasarlayınca onun gibi olmak isteyen kadınlar bayram etti! Bu birliktelik, diğer ünlü isimlerin de kendi markalarını çıkartmasına önayak oldu. Sienna Miller tasarımcı ablası Savannah ile Twenty8Twelve, Victoria Beckham güneş gözlüklerinin ardından jeanleriyle iddialı olduğu VBV, Sex and the City'nin yıldızı Sarah Jessica Parker uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Bitten markalarını lanse ettiler. Ama hiç kuşkusuz en çok beğenilen ve aranan Kate Moss koleksiyonu oldu.

Marc Jacobs'ın yeni hali
Daha da zayıfladı, saçını maviye boyattı. Her zaman yetenekleriyle kendinden bahsettirdi ama stiliyle asla! Evet; kendi markası dışında Louis Vuitton için de tasarım yapan Marc Jacobs'a bir haller oldu. Kötü de olmadı. Artık kendisi için de herkesin konuştuğu bir stil yarattı! Önceden 'Bu nasıl tasarımcı' diye düşündüren kıyafetleri yerine, artık jilet gibi şık giyinen Marc Jacobs fiziğine de çok dikkat ediyor. Bir gerçek var ki, 2007 ona yaradı. Tasarımları kadar kendi stilini de konuşturmayı başardı!

Valentino'dan veda
Dünyaca ünlü İtalyan tasarımcı Valentino, 2007 yılında moda dünyasına veda etti. Bu vedanın erken olduğu söylendi ama 1932 yılında Milano'da doğan Valentino Garavani, tam 75 yaşındaydı! Valentino, 1960'ların başında kendi atölyesini açmış ve o dönemden itibaren Hollywood'da adını duyurmayı başarmıştı. Koleksiyonlarında kadının duygusallığını, dişiliğini ve şehvetini yansıtan moda tasarımcısı, veda ettiği koleksiyonunda favori rengi olan kırmızıya ağırlık verdi. Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy Onasis, Julia Roberts, Jennifer Lopez ve Claudia Schiffer gibi ünlü isimleri giydiren Valentino'nun son defilesine birbirinden seçkin yüzlerce davetli katıldı.

En hit çanta
Hermes Birkin mi, Chanel 2.55 mi? Hiçbiri. 2007 yılında lüks aksesuarlarıyla tanınan başarılı tasarımcı Anya Hindmarch'ın 'I'm not a plastic bag' (Ben bir naylon çanta değilim) sloganıyla çıkardığı çantası en moda çantaydı. 5 pound değerindeki bu kanvas, pazar çantasını andıran model yok satınca, ebay internet sitesinde 250 pounda kadar alıcı buldu. Naylon torba kullanımına karşı olarak piyasaya çıkarılan bu bez çanta, doğayla barışık şık bir alışveriş çantası. Çantanın amacı, marketlerde naylon torba yerine bu şık çanta ile alışveriş yapılmasını sağlamaktı ama amacından biraz saptı. Çantanın bu kadar talep görmesi çevre bilincini göstermek değil, 'en moda' olmasından da kaynaklandı.

Modanın milenyumu
Sanki bütün tasarımcılar sözleşmiş gibi 2007'de özel kutlamalar yaptı. Amerikalı tasarımcı Ralph Lauren moda sektöründeki 40. yılını kutlarken, Christian Dior 60. yaşını, Jean Paul Gaultier 30'unu, Ferragamo 80 yıllık başarısını kutladı. Böylece 2007 de modanın milenyumu oldu.

Neler Geliyor?
Daha da büyük aksesuarlar
2007 modası büyük çantaların, kalın platformların modasının haberini vermişti. 2008'de ise el çantaları büyüdü, daha da kullanışlı hale geldi. Artık herkes çantasını kolunu alıp rahat edecek! Ya da valiz gibi çantalarla hafta sonu seyahatine bile çıkabilecek. Ayakkabılarda ise dev topukların yerine, üzerinde durabileceğimiz boyutta olanlar moda. Hatta çok enteresan topuklar sezona damgasını vuruyor. Dolgu topuk ayakkabılar ve gladyatör sandaletler yine var.

Mini mi, maksi mi? Yoksa ikisi birden mi?
Bir sezon mini, öbür sezon maksi derken kafalar karıştı... 2008'de tasarımcılar hepsini birlikte yorumladı. Örneğin Martin Margiela'nın son defilesindeki önden mini, arkadan maksi yorumu bizler için bir yenilik. O mu, bu mu derken, işte her ikisi bir arada!

High-tech
Hüseyin Çağlayan başlattı ve moda teknolojiyle buluştu. Prada'nın degrade yün kumaşı, Balenciaga'nın robotları andıran tayt pantolonunun ardından, 2008'de daha da cesur tasarımlar var. İngiliz tasarımcı Giles'ın, üç boyutlu gibi görünen laser kesimi elbisesi, Burberry'nin pililere farklı yorum kattığı kabanı, 2008'de teknolojiyle el işçiliğini bir arada sundu. Siz de bu yıl giydiğiniz kıyafetin basit bir kumaştan, klasik bir kalıptan olmamasına dikkat edin! Modaya biraz teknolojiyi katın.

Büyüleyici, kışkırtıcı tasarımlar
Hollywood ihtişamıyla kadınlar daha da gösterişli olacak. Filmden fırlamışcasına uzun elbiseler içinde kadınlar göz kamaştıracak. Siyah, natürel tonlar dışında pastel renkler bu yıl çok moda. Canlı renk sevenler için de çiçek desenleri var. Ama 2008'de yine kırmızı, sarı, mavi giyebileceksiniz.

Kaynak: Sabah

Hiç yorum yok: