BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

27 Kasım 2008 Perşembe

Yılbaşı Gecesine Hazırlanırken

Yılbaşı gecesi ne giyeceğinize karar verdiniz mi? Yoksa hala düşünüyor musunuz? Mağazaların vitrinlerine bile bakacak vaktiniz yok mu? Üzülmeyin. Hepsinin koleksiyonlarını inceledik. Seçim yaparken işinize yarasın diye bir kılavuz hazırladık. Büyük bedenler için Yılbaşı gecesi siz de göz alıcı görünmek istiyorsunuz. O halde Top Shop, Doroty Perkins gibi markaların koleksiyonlarına benzer şeyler yapan Evans markasını öneriyoruz. 44 beden ve üzeri kadınlara şıklık sunan Evans'ın yeni yıl için hazırladığı ürünlerde dore ve lame pullar öne çıkıyor. Saten bluzlar, askılı maksi ya da dizin üzerindeki elbiseler, şık gece çantaları, parlak taşlarla süslenmiş topuklu bot ve ayakkabılarla tamamlanıyor.

Deri giy iddialı ol

Derishow'da görkemli kutlamalardan şık ev davetlerine, sokak sokak parti dolaşanlardan kırmızı giymek isteyenlere kadar herkes için alternatif var. İpekler, ışıltılı metalik deriler, kürk pelerinler, kıpkırmızı şapka ve eldivenler çok zarif. Sema Öztürk ve Nil Bentürk'ün sahibi olduğu Yomnia markası da deriyi haute couture mantığı ile tasarlıyor. Koleksiyonda yılbaşı gecesine uygun gömlek, yelek, ve elbiseler var. Fiyatlar 800-2500 YTL arasında

Parti kızlarına özel

Yılbaşı gecesi sürekli dans edeceğiniz bir partiye davetliyseniz, eğlence şimdiden garantiyse, kalabalığın içinde de fark edilmek istiyorsanız en seksi sokak giyimi markası Miss Sixty'ye bir göz atmanızı öneririz. Daha hesaplı bir alternatif de Afrodit. 15 yaşındaki genç kızın yılbaşı gecesi sorununa da çözüm bulabilir, 45 yaşındaki bir kadının da. Bol kesimli mini elbiseler, altın ve gümüş pırıltılı üstler, jarse, saten ve kadife gece kıyafetleri, rugan çanta ve kemerler partiler için ideal.

Minicik elbiseler

Tita'da koleksiyonun yıldızı elbiseler. Tita tasarımcıları bu minicik elbiseleri opak çoraplar, parlak deri ceketler ve rugan platform topuklu ayakkabılarla tamamlamanızı öneriyor. Triko mini elbiseler, gösterişli kalın kemerler ve zarif çantalarla birlikte kullanılıyor. Sezonun renkleri olan fuşya, mor ve kobalt mavisi Tita koleksiyonunda da geniş yer tutuyor.

Hayat kurtaran çok katlılar

Yılbaşı gecesinde ne giyeceğinize dair en ufak bir fikriniz yoksa Ender, YKM, Debenhams, Boyner gibi büyük ve çok katlı mağazalara yönelmenizi öneririz. Birçok markayı aynı anda görmek işinize yarayacaktır. Mesela A markasından aldığınız pırıltılı bir üstle, B markasından aldığınız saten pantolonu kombinleyebilirsiniz. Bu tür mağazalar, aksesuvar ve makyaj malzemeleri açısından da cennet oluyor.

Kırmızı dudaklı koleksiyon

DKNY'nin yılbaşı gecesine özel olarak hazırladığı koleksiyonun her bir parçasında dudak motifleri var. Parlak dokulu elbiseler beyaz üstüne kırmızı dudaklı, siyah tişörtlerde ise yine tam ortada kocaman parlak bir kırmızı dudak var. Ünlü tasarımcı Donna Karan bu dudakları yılbaşı gecesi sevdiklerinize mesaj vermeniz için tasarladığını söylüyor.

Bütün aile birden giyinin

Her ne kadar spor ve günlük giyim markası olarak gözükse de, LC Waikiki'de yılbaşı gecesi için alternatifler var. Hem de makul fiyatlara. Saten elbiseler, boyundan bağlanan kravat gömlekler, tunikler, balıksırtı dokuma pilili pantolonlar, siyah ceketler, derin V yaka simli trikolarla LC Waikiki, yılbaşı şıklığı için ideal öneriler sunuyor ve bütün ailenin o gece ne giyeceğim, sorununu çözüyor.

Sokak partilerine kürkler

İpekyol koleksiyonunda sadelik ve yalınlık 80'lerle çarpışarak hoş bir tezat oluşturuyor. Kırmızı, fuşya, mor, yeşil ve siyah temel renkler. Uzun ya da kısa olan elbiseler parlak detaylarla süslü. Rengarenk saten gömlekler, her tür aksesuvar ile bir bütün oluşturuyor. Kıyafetinizi tamamlayıcı zarif kürkler ise sizi her zamankinden daha asil kılmak için bekliyor.

Kate Moss imzalı koleksiyon

Kate Moss Topshop'a özel bir yılbaşı koleksiyonu hazırladı. Size asi, canlı ve zarif bir görünüm vaatediyor. Zımbalı aksesuvarlarla vurgulanan ışıltılı elbiseler, ince örgülü trikolar, ince dantel işlemeler ve kişiye özel dikilmiş gibi duran kıyafetler öne çıkıyor. Küçücük zımbalı tuniklerden grafik desenli elbiselere, fildişi renkli ipek mini elbiselerden, zümrüt yeşili Marilyn Monroe tarzı modellere kadar her şeyde zarif detaylar göze çarpıyor. Topshop'un ana koleksiyonunda ise eskitilmiş metalik renkler kadınsı hatlarınızı ortaya çıkarırken, işlemeli yakalar ve süslemeli göğüs bölümleri dikkat çekici olmanızı sağlıyor. Dizin hemen üzerinde biten hacimli tül etekler pilileriyle Antik Yunan tarzını çağrıştırıyor. Disko tarzı pullu elbiseler, yüksek platformlu ayakkabılar ve kısa paçalı dar pantolonlar ise yılbaşı gecesini dans ederek geçirmek isteyenlere özel hazırlanmış.

En ışıltılı koleksiyon

Dorothy Perkins tasarımcıları bu yılın yılbaşı partilerinde 80'lerin parlak, 70'lerin pırıltılı renklerinin egemen olacağını öngörmüş. Üstleri ve elbiseleri süsleyen pullar, parlak mor, disko pembesi ve tavuskuşu mavisi gibi renkleriyle dikkat çekiyor. Vücudu saran pırıltılı elbiseler, penye şortlu takımlar ve metalik vurgulu streç kot şortlar bu temanın vazgeçilmez parçalarından.

Alışverişin püf noktaları

Yaratıcı kombinler yapın. Tişörtün altına gömlek, jeanin üstüne göğüs dekolteli bir gece elbisesi iki iyi alternatif olabilir.

Aşırı makyajdan kaçının. Saç ve makyajda dayanıklılık esastır. Geceyi nasıl bitirdiğiniz, nasıl başladığınız kadar önemlidir. Mesela topuz olacaksa mümkün olduğu kadar doğal bir topuz yaptırın. Unutmayın saçınıza taktırdığınız her bir firkete gecenin sonunda size sıkıntı olarak dönecek.

Doğru aksesuar can simidiniz olabilir. Dümdüz siyah bir elbiseyi bile kolye ve kemerle zenginleştirebilirsiniz. Bu kış bir sürü sarı kolyeyi üst üste takmak çok moda. Kalın ve renkli kemerler defalarca giydiğiniz elbiseyi farklı bir havaya sokabilir.

Ayakkabı seçimine önem verin. Yılbaşı gecesi giyeceğiniz ayakkabıyı önceden mutlaka test edin.

Eğer kilonuzdan şikayetçiyseniz, bol trikolar ve jarse tunikler fazla kilolarınızı saklamanıza yardımcı alacaktır

Hiç yorum yok: