BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Sonbahar: işte bakım zamanı!

Sonbahardaki ani hava değişimi, yaz boyunca yıpranan yüzünüz, tırnaklarınız ve saçlarınızın özel bir bakıma ihtiyaç duymasına sebep olur. İşte bu yüzden, tepeden tırnağa bakıma girmenin tam zamanı!..
* Şiddetli sıcaklar vücudun nem dengesini bozar ve vücudun elastikiyetini bozar. Sonbahardaki hava değişimi de cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur. Bu yüzden cildi temiz tutmalı; peeling yapmalısınız. Peeling, yaz boyu biriken ölü hücrenin yok olmasını sağlar.

* Sivilceli cilde sahip olanların sorunları, güneş ve deniz suyunun etkisiyle azalır. Ancak sonbaharda hava sıcaklığının değişmesiyle ciltte kuruma, ardından da aşırı bir yağlanma olur. Akne sorununuz varsa bir dermatoloğa başvurup uygun ürünler alın.

* Soğuk hava, nem ve hava kirliliği, bölgesel kızarmalara neden olur. Böyle bir şikayetiniz varsa kil maskesi kullanabilirsiniz. Maskeyi uyguladıktan sonra 15-20 dakika cildinizde bekletip yıkayın.

* Haftada bir gün buhar banyosu yapın. Bir litre suyu kaynatıp başınızı havluyla örtün ve 20 dakika yüzünüzü tutun. Gözenekleriniz açılacak ve cildiniz temizlenecek! Cildiniz yağlıysa, suya nane yaprağı, kuruysa papatya ilave edin.

* Yazın kullandığınız bakım kremlerini sonbaharda değiştirmeniz gerekebilir. Çünkü dış etkenlerden yıpranan cilt, daha yoğun bir bakıma muhtaç kalabilir.

* Deniz, kum ve havuz etkisiyle yıpranan saçlar da bakım ister! Saçlarınızın kırıklarını temizletin. Ve besleyici bir bakım uygulayın. Bakım sonrası saçınıza ılık bir havru sarın ve bekletin.

* Tatil dönüşü kendinizi eve kapatmayın, depresyona girmeyin! Yürüyün, koşun, bisiklete binin...

Hiç yorum yok: