BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Ramazanda hareketsiz kalmayın

Prof. Dr. Arsan Bilişli, uzun süreli açlığın organizmada değişiklere neden olduğunu belirterek, �Oruç sırasında uzun süreli açlığa bağlı olarak metabolizmanın hızının azalmaması için hareketsiz kalınmaması, az ve sık beslenmenin tercih edilmesi gerekir� dedi.

Hareketlerin devam etmesi için ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılayacak şekilde beslenilmesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Bilişli, vücutta ihtiyaç fazlası enerjinin karaciğer ve kaslarda glikoz olarak depolandığını; açlık durumunun ortaya çıkmasıyla bu glikojen depolarının boşaldığını anlattı.

Prof. Dr. Bilişli, oruç tutanların hareketsiz kalmasının sakıncalı olduğunu, hareketin sindirim sisteminin çalışması ve beslenme için gerektiğini, bu nedenle hareketliliğin sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

Gün boyu açlık nedeniyle yoğun bir beslenme rejimine gidilmesinin organizmayı zorlayacağına, sağlık sorunlarını da beraberinde getireceğine işaret eden Prof.Dr. Bilişli, yeterli beslenmenin enerji dengesiyle sağlanacağını, alınan besin kadar da enerji harcaması yapılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Bilişli, kronik hastalıkları olanların ve iftarda fazla yemek yiyenlerin, tok karnına ağır sporlardan kaçınmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: