BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

23 Haziran 2008 Pazartesi

Yazın Makyaj Yapmak

Yaz Makyajı ; Yazın sıcağına, nemine ve suya dayanıklı makyajın bazı teknikleri bulunmaktadır. Kalıcı bir makyaj istiyorsanız ilk adım doğru ürünü seçmek ve ürünleri doğru kullanmak olduğunu bilmelisiniz. Bayanlar sürekli bakımlı görünmek isterler.Ama yazın sıcak günlerinde makyaj yapmak zor olmakla birlikte marifet ister. Ter ve yazın sıcağı makyaj yapmayı hemen hemen imkansız hale getirmektedir. Dilediğiniz ürünü kullanamıyor, birkaç saat sonra ürünlerin bulaşma ve birikme ihtimalini göz önüne alarak tedirginlik yaşıyorsunuz. Karamsarlığa kapılmayın yaz aylarında da makyaj yapmanın bazı püf noktaları var. Her şeyden önce sıcağa, tere ve neme dayanıklı bir makyaj için doğru ürünleri seçmeniz ve seçtiğiniz bu ürünleri kullanmayı bilmeniz gerekir. Kullandığınız nemlendirici ve kapatıcı ürünlerin formüllerinin hafif ve yağsız yapıda olmasının çok önemli olduğunu unutmayın. Ağır ve yağlı bir baz ürünü makyajın sonucunu bir kabusa dönüştürebilir. İşte kusursuz bir yaz makyajının püf noktaları:

Makyajda uzun süreli etki

Yaz aylarında uzun soluklu bir makyaj için “waterproof” bir fondöten kullanmak şart. İnce yapıda, cildin gözeneklerini tıkamayan bu ürünlerin ağır renk pigmentleri içermemeleri, likit olması makyajın uzun soluklu olması açısından çok önemli. Cilt tonunuza yakın renkte seçilen fondöteni parmak uçlarınız yardımıyla cildinizin tüm bölgelerine eşit olarak dağıtmanız gerekiyor. Suya dayanıklı kapatıcılar, su bazlı formülleriyle kompakt veya likit olarak ikiye ayrılıyor.Bu ürünler güneş koruyucusuyla birlikte kullanılabiliyor.
Akşamları ise fondötenin üzerine cilde ışıltılı bir bronzluk veren pudraları uygulayabilirsiniz.

Gözyaşlarınıza dirençli renkler

Gözyaşlarına ya da sıcağa dayanıklı olması için göz makyajında krem bir far ve suya dayanıklı “waterproof” bir maskara kullanmalısınız.krem farlar, sıcağa dayanıklı olmalarının yanı sıra içerdikleri mikro parçacıklar sayesinde gözkapaklarında oluşan nemi de emme özelliğine sahipler.

Kalıcı Bir Ruj için

Günümüzde kadınlar tarafından en çok tercih edilen çıkmayan rujlar, dudaklarınızdan kolay kolay silinmiyor. Kalıcı bir dudak makyajı için nemlendirici ve besleyici özelliği bulunan ürünler tercih edilmelidir.

Ruju sürmeden önce dudaklara biraz kakao yağı sürebilirsiniz. Deniz kenarına giderken dudaklarınıza renk vermek istiyorsanız krem allığı hem dudaklara hem de elmacık kemiklerine uygulayarak yüzünüze canlılık kazandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: