BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

24 Mart 2008 Pazartesi

Moda kafanızı mı karıştırıyor ?

Moda bizi kaprisli olmaya alıştırdı. Bu, hayatımızdaki her şeyden bir süre sonra kurtulmak isteme durumu artık biraz kafa karıştırıyor. Süregelen bu değişim bizi seçim yapmaya zorluyor...

Modanın "her telden çalması" gibi bir durumda siz gardırobunuza farklı birkaç parça eklemek, daha önce hiç gerçekleştirmediğiniz renk devrimini gerçekleştirmekte zorlanıyorsunuz. Eğer durum gerçekten böyleyse yalnız değilsiniz. Sezon başlarında yaşanan bu karmaşada "doğru" seçimleri yapmak, en azından kendi adınıza kolay değil. Görünen o ki, matematiksel trend kurguları kafa karışıklığı yaratıyor. Çorap taytlar, kısa deri bir eteğin altında, kalın el örgüsü bir ceket hırka ise bir moda çekimi kurgusu içinde son derece "sahip olunabilir" hissi veriyor.

Yeni kargo trendi olarak nitelendirilen modernize edilmiş binici pantolonları ise renkli trikoların üzerine giyilen dapdar ceketlerle her kadının alışveriş listesinde olmalı! Oysa gerçekte elinize kalem alıp bunları tek tek not ettiğinizi düşünün; dolabınızda her bir kombinasyonun askısı farklı mı olacak? Maharet, anahtar parçaları seçip, kendi yapbozunuzu oluşturmak. İşte bunun için önce şunu belirlemeli:
Avangard mısınız?
Üst üste, ustaca kurgulanmış parçalarla sizleri hareketli bir sezon bekliyor. Vintage ruhunun yön vereceği seçimlerinizde yüksek belli bol pantolonlar, el örgüsü her şey, bedeni saran gömlekler, detaycı ceketler ve her şeyden önemlisi "tasarım" kokan kabanlar öne çıkacak. Elbiselerin hatırı sayılır yeri olan koleksiyonlarda taytlar, renkli çoraplar, bilekte botlar, babetler ve XXL çantalar listenizin ilk sıralarına yerleşecek. Karıştırmaktan korkmayan, tarzını kişiselleştirmeyi tercih eden sizler için canlı ve kontrast renklerin zirvede olduğu bir yıl bu! En çok kullanılan renkler arasında ise yeşil, mor, sarı, çivit mavisi var. Vernik etkili düz ve degradeli dokular ayakkabılarda, renkli deriler eldivenlerde sezonun "hit"leri.

Minimalist misiniz ?
Bu yıl sizin yılınız olacak! Etnik ve ışıltılı dokunuşların biraz gerilerde kaldığı sezonda, tasarımcılar kendilerini detaylarda belli ediyorlar. Kesimlerin ve kumaşların önem kazandığı yeni lüks anlayışında, minimalizmin yeri büyük. Bedeni saran boru elbiselerde de bu kendini açıkça gösteriyor. Kaşmir, yün, tüvit, ipek, jakar, saten gibi kumaşlar, kabanlarda kapitoneli parlak dokuların öne çıktığı sezonda özellikle bu dönem trençkot hemen hemen her koleksiyonda yerini almış. Yalın ama feminen bir üslupla şekillenen yeni silüetlerde ise dar kalıplar içine sokulan kadınlarda denim yorumları öne çıkıyor. Triko ve yünlü tasarımlardan özellikle elbiselerin altına giyilen tayt çoraplar, bilekte şık deri botlar, bilekten bantlı veya stiletto tarzı topuklularla tamamlanıyor. Sezonun trendlerinden ceket, volümlü kolları ve farklı düğme detaylarıyla dikkat çekiyor. Geceleri ise düz ipek ve taşlı küçük detaylarla süslü elbiseler, yine uzun kat kat dantelli modeller, volümlü etekler ve seksi sırt dekolteli üstler öne çıkıyor. Ne olursa olsun eğer ölçülü bir zevkiniz varsa sizin de dolabınızda büyük bir el çantası mutlaka bulunmalı.

Oyuncu musunuz ?
Belirli kalıplar içine girememek sizin için büyük bir avantaj. Ancak anlık kararlar veriyor olmanızdan dolayı hata yapma payınızın da büyük olduğunu unutmayın. Özellikle de alışverişte! Seçimlerinin deneme yanılma yöntemine göre yaparken renklerin ya da parçaların uyumu sizin için önemli değil. İstediğiniz sadece güçlü bir etki! Sizin kafanız karıştığı kadar bu durum size bakan başkalarının da kafasını karıştırıyor. Bu sezon, yeni keşifleriniz arasına alabileceğiniz birkaç öneri de bizden... Öncelikle pantolonlar ve elbiseler giyiminizde önemli bir yere sahip. Yelekler, balon şortlar, elbiseler, bol pantolonlar, sportif kargoları, pelerin ceketler, el örgüsü kalın trikolar, degradeli vernik etkili topuklular, XXL çantalar, renkli eldivenler, imitasyon renkli yaka kürkleri, kalın kemerler, yünlü çorap taytlar, deri elbise, ipek kaftan elbiseler, renkli tüvit mantolar, ekoseli her şey "siz"in bir parçanız olabilir. Detayların tarzınızı yönlendirdiği sezonda, dikişler, düğmeler ve hacim tutkunuz yeniden alevlenecek!

Gücünüzü gösterin
Yeni lüks anlayışının çok fazla irdelendiği modada, kumaşların kalitesi ve kesimlerdeki detaycı vurguya dikkat çekiliyor. Kadınların kendilerini farklılaştırmak için güçlü silahlara ihtiyacı var. Bu gövde gösterisinin ardına gizlenen renkler ve aksesuarlar ise yeni sezonda sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Yeniden moda olan tayt çoraplar, özellikle gri tonların hakimiyetinde ve mini elbise, etek ve hacimli şortlarla çok uyumlu. Prada'nın öncülüğünü yaptığı diz altı ince çoraplar ise pantolon çorapları eteklerin altına giyilebilir mesajını veriyor.

Ayrıca, yan yana gelmesi zor görünen canlı renkler, vernikli yorumlarıyla daha da belirgin biçimde gardıroplarımızı işgal ediyor. Bu renkler en sade zevkleri olan bir kadında bile merak uyandırıyor.

Hiç yorum yok: