BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

21 Mart 2008 Cuma

2008 Jean trendleri

Blue jean'le bir tanıştık, vazgeçmek mümkün olmadı. Ama yeni sezonda jean yepyeni bir hal aldı. Farklı renk ve modelleriyle karşınızda 2008 jean trendleri.

Genç-yaşlı, kadın-erkek, klasik-trendy fark etmiyor... Ne mevsimi var, ne yaşı, ne de yeri... Her zaman hem gündüz, hem gece her yerde giyebiliyoruz. O yüzden de herkes için jean pantolon vazgeçilmezler arasında. Kimisi kot, kimisi blue jean olarak adlandırıyor. Dayanıklı kumaşı, kullanım rahatlığıyla yüzyıllardır üzerimizde. Düz kesim, beş cep, 'boy friend cut' (erkek kesim), bol paça, yüksek bel, düşük bel, dar paça derken, her sezon gardırobumuza bir yenisi ekleniyor. Ama kesinlikle popülaritesini kaybetmeden... Senelerdir vazgeçemediğimiz jean pantolonlarımız olsa da, her sezon yeni modellere ve markalara göz atmadan edemiyoruz. Bu yıl jeanler sadece kesimleriyle değil, yeni renkleriyle de kafaları karıştırıyor.

BOY FIT (Erkek kesim)
Yeni sezonun en moda kesimi, üstelik çok da rahat. Dapdar kesimli skinny jean'lerden sonra artık biraz nefes almanın zamanı gelmişti! Vücuda tam oturmadığı için sanki erkek arkadaşınızın jean'ini giymiş gibi duruyor. Bu da bu modeli daha da 'cool' yapıyor. Salaş görünümlü bu jean'lerin yüksek belli olmamasına dikkat edin. Vücuda tam oturmasa da kalça kısmının bedeninize uygun olmasına özen gösterin. Üzerine tamamlayacağınız bluz ya da tişörtün de yine aynı jean'deki gibi salaş durması çok önemli. Bu tarz jean'lerle fazla düşünülmemiş gibi görünüp çok şık olabilirsiniz. Yüksek topuklu klasik ayakkabı ya da botlarla çok şık durduğu gibi, düz babet ya da Superga veya Converse'lerle de tamamlayabilirsiniz. Stil ikonu: Amy Winehouse, Christina Aguilera, Mischa Barton.

RENKLİ
Gri, siyah, beyaz jean'ler her zaman vardı ama bu yıl durum farklı. Kırmızı, mor, yeşil, sarı renklerde rengârenk jean pantolonlar sezonun en yenileri arasında. Yani artık sadece 'mavi jean' devri kapandı. Artık renkli jean'lere ısınma zamanı. Özellikle kırmızı jean'in siyahla uyumu muhteşem. Tavsiye ederiz! Stil ikonu: Sienna Miller, Kate Moss.

BOL PAÇA
Sevseniz de sevmeseniz de 70'lerin bol paça jean pantolonları geri döndü. Bu modelin ince ve uzun vücut tipinde çok hoş durduğunu söylemek lazım. Balık etinde ya da kiloluysanız, bu model sizi olduğunuzdan kalın gösterebilir. Bu modeli mutlaka yüksek topuklularla giymelisiniz. Platformlu, yuvarlak burunlu kaba ayakkabı ya da botlar bu model için ideal. Pol paça jean'in üzerine mutlaka dar bir bluz ya da tişört giymelisiniz. Beline bir kemer takarsanız, geniş kesimi biraz olsun inceltmiş olursunuz, bizden söylemesi. Stil ikonu: Cate Blanchett, Kate Moss.

YÜKSEK BEL
Düşük bel jean'lerden sıkılmamış mıydık! İşte tasarımcılar bizi düşündü ve belleri yükseltti. Bu modeller, ne kadar rahatsız dursa da sezonun en seksi jean modellerinden. Beliniz inceyse ve güzel bir vücudunuz varsa, size önerimiz dar modelleri giymeniz. Bu tarz pantolonları yüksek topuklularla da tamamlarsanız, sezonun en trendy kişisi siz olacaksınız. Üstelik bu modellerin daha da ince ve uzun gösterdiğini belirtelim. Stil ikonu: Gwen Stefani, Scarlett Johansson.

ORGANİK JEAN'LER
Yüzde 100 organik denim kumaş, şu sıralarda jean'lerde aranan en gözde özelllik. Artık modeli kadar, aldığınız ürünün doğa dostu olması da çok büyük önem ve anlam taşıyor. Siz de jean pantolon seçerken, doğa dostu olmasına özen gösterin.

Bir zamanlar jean
İlk jean, Cenovalı denizcilerin dayanıklı denim kumaşını kullanarak kıyafet yapmaya başlamalarıyla ortaya çıkmış. Daha sonradan 1800'lü yıllarda Amerikalı maden işçilerinin geleneksel kıyafeti haline gelen jean tulumlar, işçi kıyafeti ilan edilmiş. 1853 yılında da jean ile adı efsaneleşen Levi Strauss, jean pantolon yapmaya başlayıp bunu kovboylara da giydirmeye başlamış. 1902'de değişen ihtiyaçlar doğrultusunda pantolonun arkasına iki cep eklemeyi akıl eden Levi, jean pantolonu günlük kıyafete dönüştürmeyi de başarmış. Daha sonradan ünlülerin de jean pantolonla görünmeleri, jean'i vazgeçilmez yapmış. Bridget Bardot, daracık jean pantolon giyerek seksi, James Dean asi görünümüyle dikkat çekmiş. Ve Amerika'da jean modası da giderek yayılmaya başlamış. 1980'lerde ünlü tasarımcıların koleksiyonlarına katmasıyla da modadaki yerini kesinleştirmiş.

Kaynak: Sabah

Hiç yorum yok: