BİR DÜNYADIR KADINLAR; GÖZLERİYLE GÜLEN, KALPLERİYLE KONUŞAN, BAKIŞLARIYLA BÜYÜLEYEN...KADINLARIN BU GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFETMEYE VE KENDİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA NE DERSİNİZ???HER ŞEY SİZİN İÇİN...

29 Şubat 2008 Cuma

Masaj ve masaj türleri

Şimdi kime sorsak birkaç gün şehirden uzaklaşmak istediğini söyler, eminiz. Artık dinlenmek, rahatlamak veya doğayla baş başa kalmak için onca yol gitmeye gerek yok. SPA merkezleri dinlenmenizi ve rahatlamanızı sağlamak için çeşitli alternatifler sunuyor.

Latince'de “salus per aquam”, yani "suyla gelen sağlık" anlamına gelen SPA’nın tarihi Romalılara kadar dayanıyor. O dönemlerde aşk acısı ya da fizyolojik rahatsızlıkları olanlar kendilerini yenilemek için kaplıcalara gider, uzun bir süre orada dinlenirlermiş. Psikolojik rahatsızlığı olanlara da suyla terapi yapılırmış. Suyun iyileştirici gücüne olan inanç o günlerden bu günlere kadar süregelmiş.

SPA merkezlerinde kullanılan diğer yöntemlerde vücudu dinlendirmeye ve yenilemeye yönelik.

Balneotherapy: Aromatik yağ ve yosun ilaveli su ile doldurulan küvetler, ayak bileğinizden ensenize kadar su altı masajı yapıyor. Kan dolaşımınız hızlanıyor, romatizmal ağrılarınıza iyi geliyor, vücudunuz vitamin ve minarel kazanıyor. Eğer masaj esnasında kendinizle baş başa kalmak isterseniz sizin için ideal bir seçim!

Afüzyon masajı: Vücudunuza su, ılık duş şeklinde püskürtülüyor. Masaj yağı ile vücut masajınız tamamlanıyor.

Jet duş: Vücudunuza belirli bir mesafeden ılık su püskürtülüyor. Uygulama sırasında lenf kanalları takip altına alındığından kan dolaşımı hızlanıyor ve yağların kırılmasında olumlu bir yanıt veriyor.

Cilt bakımı: Gençlere özel, aromaterapik, yosun-çamur, hassas ve alerjik ciltler, pigment dengeleyici, G-3 aromaterapik, stres-akne ve anti-stres bakımı.

Sırt bakımı: Sırtınızda oluşan pürüz ve fazlalıklardan şikâyetçiyseniz sizi böyle alalım. Dead Sea tuzlarının uygulanmasıyla cilt ölü deri tabakasından arındırılıyor. Aromaterapik yağlarla desteklenen sakinleştirici bakım cildin ihtiyacına göre kişiselleştirilmiş besleyici maske sayesinde cildi rahatlatıyor ve sırtınız pürüzsüz görünüyor.

Geleneksel Türk hamamı: Keseleme, köpürtme, doğal sabunlarla yıkanma ve ovma işlemlerinin uygulandığı bakım sayesinde hem rahatlıyor hem de toksinlerden arınıyorsunuz.

Yosun ve çamur bakımı: "Salt Glow" (Tuz Işıltısı) diye bilinen mineral tuzlu peeling uygulamasından sonra, özel yosun ve çamur maskesi tüm vücuda uygulanıyor. Nemli buhar uygulaması sayesinde cilt yumuşuyor, sıkılaştırılıyor ve canlılık kazanıyor.

Sıkılaştırıcı ve toparlayıcı bakım: Portakal kabuğu görünümünden rahatsızlık duyan kişiler için önerilen bir bakım. "Dry Brushing" (kuru fırçalama) işleminden sonra özel maskeler sürülen vücut 15 dakika Dynamed kapsülünde bakıma alınıyor. Sıkılaştırıcı ovma işleminden sonra tekrar 30 dakika dengeleyici kapsüle giriliyor ve program nemlendirme işlemiyle tamamlanıyor. Bu bakım, ter yoluyla vücudu toksinlerden arındırıyor, ter bezlerini ve kan dolaşımını cilt yüzeyinde harekete geçirerek detoks uyguluyor ve metabolizmayı uyardığından kilo kaybetmeyi sağlıyor.

Aromaterapik ovma: Rahatlatıcı klasik masaj ve esansiyel yağların etkileri ile kan dolaşımını düzenleniyor ve toksinlerden arındırıyor.

LaStone taş terapisi: Sıcak volkanik, bazalt taşlar ve soğuk mermer taşların uygulandığı bölgede kaslar gevşiyor ve ağrılarda azalma gözleniyor.

Azyatik ayak: Tayland ayak ve Çin refleksoloji bakımlarının karışımından ortaya çıkan, tüm vücudu dinlendiren, dengeleyici bir ayak masajı.

Anti-stres ovma: Terapistle birlikte uygulanan derin nefes alma hareketleri vücudun, ruhun ve beyinin rahatlamasını sağlıyor.

Saç ve saç derisi bakımı: Özel doğal şampuanla temizlenen saçlara uygulanan mineralce zengin saç maskesi sayesinde saç diplerine gereken nem ihtiyacı karşılanıyor. Saçlar yumuşaklık ve canlılık kazanıyor.

Express cilt bakımı: Cilt bakımlarını düzenli takip eden ama özel bir amaç için cildinde canlılık, gerginlik ve ışıltı isteyenler için ideal olan bu bakımda cildin ihtiyacına uygun özel maske ve serum uygulanıyor.

Dekolte bakım: Güneşten zarar görmüş ve güneş lekeleri oluşmuş dekoltelere uygulanan bir bakım. Temizleme işleminden sonra ölü deri tabakasından arındırılan bölgeye serumla masaj uygulanıyor.

Relax masajı: Ortalama 50 dakika uygulanıyor. Yumuşak hareketlerle tepeden tırnağa kadar yapılan masaj sayesinde vücuttaki kas ve dokuların gevşemesi sağlanıyor.

Lenf drenaj masajı: Yumuşak hareketlerle, ortalama 40 dakika uygulanan, lenf sisteminin içerdiği, lenf sıvısının akışını düzenleyen ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan bir masaj türü. Her sağlıklı insanın bile mutlaka yaptırması gerekiyor.

Hamilelere özel masaj: Sadece hamilelerde vücutta biriken ödemi atmak ve kan dolaşımını harekete geçirmek için sırt, bacak ve kollara uygulanıyor. 30 dakika süren masaj, bu zorlu sürecin daha rahat geçmesini sağlıyor ve doğumu kolaylaştırıyor.

Selülit masajı: Diğerlerine göre daha sert tatbik edilen bir masaj. Yağ depolanmalarını açıyor ve parçalanan yağların atılmasını gerçekleştiriyor. Toplam 50 dakika sürüyor ve haftada 3 kez uygulanması öneriliyor.

Çikolata bakımı: Çikolatayı nasıl seversiniz; beyaz ya da sütlü? Ya bakımınız? Sütlü çikolatalı, beyaz çikolatalı ya da after eight parafin... Üçünün de ortak buluştuğu nokta kan dolaşımını hızlandırması, toksinleri atması, nemli ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarması. Beyaz çikolatada bulunan buriti yağı ve E vitamini yaraları iyileştirici özelliğe sahip. Hücresel dolaşımı arttırıyor, kırışıklıkları hafifletiyor ve sarkmaları toparlıyor. Sütlü çikolatada ise Brezilya fındık yağı ve badem yağı bulunuyor. Antioksidant olan bu madde, cildin nem oranını arttırıyor ve kuruluğa karşı koruyor. After eight de passion meyvesi yağı, azulen ve mentol içerdiğinden ciltteki hassasiyeti gideriyor ve ödem gideriyor. Uygulaması da bir o kadar basit! Önce vücuda peeling yapılıyor ardından tercih edilen seçenek tüm vücuda uygulanıyor ve 20 dakika bekletiliyor. Uygulama sonrasında vücut yıkanıyor ve yoğun nemlendirici ile masaj yapılıyor.

Green Coffee Body Care: Hem keyifleneceğiniz hem de incelip sıkılaşabileceğiniz bir SPA bakımı. Yağ toplanmasını kontrol altına aldığından inceltme ve sıkılaştırma özellikleri var. Green Coffee Body Care, vücutta biriken toksinleri atıyor ve şişkin görünümü ortadan kaldırıyor. Her cilt tipini uygun olan bu bakımın haftada bir kez yapılması öngörülüyor.

Energizing: Tüm vücuda özel bir teknikle uygulana bu masaj yorgunluğunuzu alıyor, dinçlik ve dinamizm kazandırıyor.

Foot refleksoloji: Geleneksel Çin tıbbına göre ayakaltındaki sinir uçlarının uyarılması ile vücuttaki düzenin ve rahatlamanın sağlanacağı bir masaj çeşidi. Ayakaltına ve baldırlara bası tekniği ile uygulanıyor.

Shiatsu: Japon tekniği ile akupunktur noktalarına ve meridyenlerin üzerine bası yapılarak uygulanan stres giderici ve rahatlatıcı bir masaj türü.

Hiç yorum yok: